Header Image

Hivatásos hajóvezetői tanfolyam
(motoros- vitorlás)

A hivatásos vagy más néven kereseti célú képesítésre annak van szüksége, aki gazdasági célból hajózási engedélyköteles tevékenységet szeretne folytatni (pl. vízi személyszállítás motoros illetőleg vitorlás hajóval, hajóvezető oktatás, Balatonon üzemeltetési engedély köteles motoros vezetése…stb.).

A szolgálati célú vagy hivatásos kisgéphajó-vezetői képesítés 7 méter vagy annál nagyobb de 20 méter alatti testhosszúságú, legfeljebb 12 fő befogadására alkalmas, illetve 14.7 kW-nál nagyobb motorteljesítményű kisgéphajó vezetésére jogosít.

A hivatásos vitorlás kishajó- vezetői képesítés tíz négyzetméteres vagy azt meghaladó névleges vitorlafelületű, illetve 7 méter vagy annál nagyobb de 20 méter alatti testhosszúságú és legfeljebb 12 fő befogadására alkalmas vitorlás kishajó vezetésére és gépi berendezéseinek üzemeltetésére szolgál hajózási engedélyköteles tevékenység keretei között. E képesítés kizárólag azokon a vízterületeken használható ahová a képesítés birtokosa vonalvizsgával is rendelkezik.

Mivel a képesítés megszerzése több olyan a hatóság által megszabott előfeltételhez kötődik, ami egyénenként változhat, kérlek, hogy bővebb információért keress meg bennünket az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Hivatásos hajóvezetői képzés árai:

Hivatásos kombinált (vitorlás és motoros): 280.000 Ft

Hivatásos  vitorlás vezetői: 220.000 Ft

Hivatásos és szolgálati célú kisgéphajó vezetői: 190.000 Ft


Képzések időpontjai:

A hivatásos motoros és vitorlás kishajó vezetői képzés időpontokkal kapcsolatban kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.


Tanfolyamunk a szolgálati célú és hivatásos hajóvezetői engedély megszerzéséhez szükséges.

Amire szükséged lesz a hivatásos hajóvezetői engedély megszerzéséhez a sikeres vizsgán kívül:

  • hajós szolgálati könyv,
  • orvosi alkalmassági vizsgálat,
  • vonalvizsga,
  • 180 nap igazolt hajózott idő,
  • kedvtelési célú hajóvezetői képesítés birtokában 90 nap igazolt hajózási gyakorlat.

A fentiek megszerzésében iskolánk segítséget tud nyújtani!

A hivatásos hajóvezetői engedély már csak egy lépésre van tőled, jelentkezz nálunk, hogy lehetőséged legyen álmaid állásának megszerzésére!

Kiváló az oktatás minősége,mindenki nagyon kedves és segítőkész!
A hajók szuperek,és az egész oktatás szervezetten zajlott!
Köszönöm!!!

Róbert Pálfy

⭐⭐⭐⭐⭐

A Hetényi hajósiskola szolgáltatásával teljesen elégedett vagyok. Nagyon tetszett, a jól felépített, logikus, könnyen tanulható online elméleti tananyag. A gyakorlati oktatásokon az oktatók jó hangulatban mindent megtettek a vizsgaanyag sikeres elsajátításáért, utólag is köszönet érte. A hajók, a felszerelés is kielégít minden igényt. Örülök, hogy ezt a hajósiskolát választottam.

Kft Lyukópapír

⭐⭐⭐⭐⭐

⛵Színvonalas oktatás, remek hangulat🕺 és mindezért hálás köszönet! 🙏

Attila Tóth

⭐⭐⭐⭐⭐

https://hetenyihajosiskola.hu/wp-content/themes/yachtsailing